Të gjitha kategoritë

Blog

Shtëpi> Lajme > Blog

Shërbimi i përpunimit CNC VS Shërbimi i printimit 3D

Saktësia dhe cilësia e përpunimit

Përpunimi me CNC ofron saktësi më të madhe dimensionale sesa printimi 3D (kjo mund të ndryshojë me inovacione të mëtejshme në AM) dhe prodhon pjesë me veti mekanike më të mira në të tre dimensionet.


Kostoja e pjesëve

Sidoqoftë, përpunimi CNC zakonisht vjen me një çmim më të lartë, veçanërisht me vëllime më të vogla të pjesëve. Përpunimi me CNC përdor materiale inxhinierike dhe jep vetitë e plota të materialeve, të pandërprera nga procesi. Nga ana tjetër, printimi 3D ndonjëherë mund ta arrijë këtë, por në përgjithësi përdor përafrim më të dobët të materialit.

 

Sipërfaqja dhe Materialet

Për sa i përket trajtimit të sipërfaqes, përpunimi me CNC mund të prodhojë sipërfaqe më të lëmuara se printimi 3D. Makinat CNC ofrojnë një përfundim më të mirë të sipërfaqes sesa printimi 3D sepse materiali nuk deformohet gjatë përpunimit. Materiali i ngurtë dhe veprimi i prerjes e mbajnë produktin të bashkuar dhe ka më pak mundësi gabimi ose shtrembërimi. Printimi 3D ka një përfundim më të dobët të sipërfaqes. Materiali përkulet, përdridhet ose shtrembërohet sepse materiali është shtresuar nga plastika e nxehtë.

 

Integriteti dhe dizajni i prototipit

Kur bëhet fjalë për integritetin e prototipit, përpunimi CNC është më i përshtatshëm për prodhimin e prototipeve me cilësi të lartë që janë më të qëndrueshme dhe më të sakta se ato të prodhuara nga printimi 3D. Përpunimi me CNC është më i përshtatshëm për prodhimin e modeleve komplekse që kërkojnë saktësi dhe saktësi të lartë.

 

Për të zbuluar se cili është më i miri për produktin tuaj, na kontaktoni  sot.

 

JieshengHardware është prodhuesi kryesor i pjesëve dhe komponentëve të përpunimit me porosi CNC. Me një përzgjedhje të madhe materialesh, duke filluar nga metali në plastikë, ne kemi gjithçka që ju nevojitet për të gjetur përshtatjen e duhur për projektin tuaj


kthim